Ring meg
Logo PwCLogo PwCLogo PwC

PwC – fra prosjekt til karriere

19/11/2021
Gå tilbake
Gå tilbake
Gå tilbake

Å jobbe i PwC handler vel så mye om hva du får, som det du gir. Og fornøyde ansatte er de som driver oss fremover, både til best resultater og til den beste arbeidsplassen. Så hvordan er det egentlig å jobbe her? Les hva våre ansatte Nora og Jan Fredrik sier!

Solen steker i steinveggen der Via Ferrata-ruten snirkler seg oppover fjellet i Loen. Én etter én er de på vei mot toppen, noen mer nervøse enn andre. Det er Nora Åsheim Hansens første møte med BizTech-gjengen i PwC. Hvem hadde trodd at det skulle være i 1010 høydemeter? 


– Å klatre Via Ferrata i strålende sol, der enkelte av oss har høydeskrekk og ikke turte å si ifra om det, var en smertefull opplevelse. Jeg kjempet for å holde masken. Men jeg kom meg til toppen til slutt, hvor jeg fikk oppleve både slående utsikt og mestringsfølelse. Det gjør jo at man får et veldig godt samhold, forteller Nora, Senior Associate i PwC.


For det er slik det er i PwC. Godt samhold og man bryr seg virkelig om kollegaene. Man vil at alle skal lykkes. Noe som er helt unikt. 


– Det er samholdet og det faglige nettverket. Uansett hvem du har med deg så kan du stole på at “dette løser vi”. Du har alltid noen å lene deg på. Du føler deg trygg i enhver situasjon selv om det er ukjent farvann, forteller Jan Fredrik Stoveland-Alfsen, Director i PwC. 


Ingen dag er lik


Det er heldigvis ikke hver dag man klatrer Via Ferratas “farvann”. Men man trenger ikke å begi seg ut på jernstien for å bli utfordret. I BizTech er det nok av utfordringer å bryne seg på. 


Jan Fredrik har lang fartstid hos PwC. I mer enn syv år har han jobbet med alt som rører seg rundt teknologi. Fra strategi til implementering, til vurdering og anskaffelse, og vurdering av tilstand – hvilke riktige grep som må gjøres for kunden. Ingen dag er lik, og det er et bredt felt BizTech dekker.


– Akkurat nå så jobber jeg med en digitaliseringsstrategi for Universitets- og høyskolesektoren i den ene enden, og i den andre enden jobber jeg med SATS hvor vi skal gå live med ny CRM- og salgsløsning. Også jobber jeg med logistikk og nye forretningsmodeller som skal implementeres. Jeg liker å ha mange baller i luften, andre hos oss trives bedre med å fokusere på en kunde av gangen, sier han. 


Men hvordan klarer man egentlig å sjonglere så brede og ulike prosjekter?

Vil du bli en del av PwC?

Se ledige stillinger

Vil du bli en del av PwC?

Se ledige stillinger

Vil du bli en del av PwC?

Se ledige stillinger
Meld interesse

– Jeg kan nesten bli litt sånn lammet av “dette høres vanskelig ut”. Men så jobber man jo med folk som er mer erfarne, som har gjort noe lignende, eller som har en annen vinkling på problemet enn deg. Noe som gjør at man kommer i gang. Og når man først kommer i gang, så ser man at det finnes en vei til mål, sier Nora. 


Målet kan være alt fra å legge strategier for treårsplaner, til å være med å gjennomføre tiltakene som ligger i strategien. Det kan innebære å hjelpe kundene i anskaffelse av løsningene, vurdere teknologien de skal få på plass, prosjektledelse og design. Eller rett og slett være en støtte og rådgiver mot kundens leverandører, og sørge for at mål og prosjekter blir implementert og realisert. 

Prosjekter og utfordringer i flere bransjer


Med andre ord, i PwC er ingenting repetitivt. Man kan alltid pivotere; enten det er å prøve seg i det offentlige eller private feltet. Du kan ta med deg litt erfaring fra tidligere prosjekter inn i nye, samtidig som du omstiller deg, tenker nytt og får en mental utfordring. Blant nye mennesker og nye bransjer. Prosjektene er mange.


– Jeg har nylig utviklet en maskinlæringsalgoritme som verdsetter alle fritidsboliger i landet. Dette er nybrottsarbeid innenfor verdsettelse av eiendom, hvor vi blant annet har beregnet variabler som distanse til skibakke, strandlinje og utsikt basert på offentlige kartdata. Nå skal jeg i gang med to nye prosjekter, et hvor kunden ønsker å bytte ut databaseteknologien sin, og et hvor vi skal vurdere hvordan stordata kan brukes til å si noe om fysisk aktivitet i befolkningen, forklarer Nora. 


Det er helt tydelig at det hviler et ansvar og forventning til å løse utfordringene og prosjektene de står overfor – ikke bare hos kunden, men også internt. Så hvordan knekker man egentlig koden for å lykkes med det?

– Vi har mye fleksibilitet i jobben, men i vårt miljø er det slik at vi alltid skal finne løsninger på problemene og forpliktelsene til våre kunder. Det ligger i ryggmargen at vi skal klare å levere på det, sier Jan Fredrik. Vi har sagt at vi skal få til dette, og da står man på! 


Tilhørighet og faglig fellesskap


Vi. En nøkkel i PwC. Det er ikke meg eller deg. De eller oss. Eller mitt og ditt. Man jobber sammen, uten spisse albuer, i et miljø bygget på tillit.  


– Kollegaene er raus med tid, tilgjengelighet og kunnskap. Du kan styre tiden din selv, og vi stoler på hverandre, forteller Nora. 


I PwC er ingen låst. Tillit skaper muligheter, og muligheter gir rom for utvikling. Enten det er gjennom kundearbeid, eller kompetansedeling gjennom faggrupper som teknologi, arkitektur og digital strategi. Arenaen der man kan tenke over og diskutere faglige problemstillinger – enten på nåværende prosjekter eller generelt. Alt handler om å dele erfaringer slik at det man gjorde i går, blir løst enda bedre i dag. 


– Det å ha en tilhørighet og faglig fellesskap er den største verdien hos oss. Og hvordan vi bruker dette i prosjekter eller i tilbud ut til kundene, sier Jan Fredrik. 


– PwC er et sted der man får mulighet til å utfordre seg. Man lærer hele tiden noe nytt, og du har både en ledelse som ser deg og som er opptatt av deg som person. Det er et veldig bra sted å være, sier Nora.

Så hos PwC i Bjørvika, som er et av Norges tre viktigste historiske steder, skapes det oppriktig historie. 


Fellesskap på arbeidsplassen, og en stadig lenger merittliste over utfordringer og prosjekter som løses. Som en del av PwC du kan virkelig være med å skape endring og historie, og løse reelle problemstillinger i samfunnet.

Er du klar for å skape resten av din historie? Bli med å sette PwC på teknologikartet!

Finn ut mer om hva vi kan tilby deg.

Vil du bli en del av PwC?

Se ledige stillinger

Vil du bli en del av PwC?

Se ledige stillinger

Vil du bli en del av PwC?

Se ledige stillinger