I PwC er det deling av kunnskap og erfaring som belønnes, ikke spisse albuer.

– Din seier er ikke på bekostning av andres, sier direktør Christian Park Svendsen.

– Strategi og endringsledelse kan fort bli litt teoretisk, men den virkelige verdien ligger i å skape bevegelse og flytte seg fra A til B, ikke å vise seg frem med en fin og glossy PowerPoint, sier Christian Park Svendsen, direktør i PwC Consulting.

Commercial Business Operations

Vi trenger nå flere nye kolleger.

Vi svarer innen 48 timer.

Se våre fagområder her:

Commercial Growth

Vil du jobbe med vekst og styrke lønnsomheten for Norges fremste virksomheter?

Strategic Sourcing & Procurement

Vil du jobbe med å verdiøke kundenes produkter og tjenester gjennom stategiske innkjøpsprosjekter?

Strategic Supply Chain Management

Vil du jobbe med strategisk utvikling av verdikjeden til landets store og samfunnskritiske virksomheter?

Transformation & Process Excellence

Vil du bidra til å transformere og effektivisere Norges fremste virksomheter?

For Svendsen og kollegaene handler arbeidsdagene om å hjelpe, fasilitere og støtte bedrifter til varig endring. Selv er han utdannet siviløkonom innen finansiell økonomi og har mer enn femten års erfaring fra varehandel, med ulike stillinger i blant annet Lidl, H&M og COOP.

– Jeg føler jeg har funnet mitt hjem i PwC. Her får jeg brukt mye av meg selv, sier Svendsen, som opprinnelig hadde planer om en yrkesvei innen aksjer og makroøkonomi. Men da han fikk jobb i varehandel ved siden av studiene, fant han raskt ut at det var dette han brant for. Fremdeles er det kunder i dette segmentet han jobber mest med.

– Å jobbe i butikk kombinerer struktur og systematikk, samtidig som det er veldig operativt. Du jobber med mennesker og relasjoner og får brukt hele deg selv, forteller han.

Ifølge Svendsen er de ansatte i PwC Consulting en gjeng fagnerder som brenner for det de jobber med, enten det er varehandel, kraftbransjen eller teknologi. Samtidig drives de alle av gode endringsprosesser.

– Vi er analytiske og nysgjerrige og liker de endringene som hele tiden skjer. Både i prosjektene og mellom dem. Vi får energi av det vi jobber med, av hverandre og av å hjelpe kunden, sier han.

Konsulentene settes sammen i tverrfaglige team tilpasset kundens problemstilling, og samarbeider tett med kunden gjennom hele endringsprosessen. Men til tross for høy kompetanse og store ambisjoner, er det aldri snakk om spisse albuer, som kanskje kjennetegner deler av konsulentbransjen.

– I PwC har vi en sterk delingskultur. Jo mer kompetanse du klarer å dele og oversette til andre, jo bedre, sier Svendsen.

Og selv om arbeidsmengden til tider kan være stor, er fleksibiliteten tilsvarende. Selv har Svendsen en liten datter på halvannet år og det krever en fleksibel jobbhverdag.

– Selv om du er konsulent er det plass til alle livsfaser. Work-life balance er viktig. Jobben skal være forenelig med livet utenfor arbeidsplassen og med ulike livssituasjoner, og det kan jeg med hånden på hjertet si at den er her i PwC, sier Svendsen, og legger til at forventningene tilpasses den livssituasjonen man er i, slik at ingen ansatte skal føle på at de ikke leverer i visse perioder.

– Vi skal være en god arbeidsplass gjennom hele yrkeskarrieren. Ikke bare de første fem til ti årene av yrkeslivet.

"Derfor opplever jeg at vi har en høyere snittalder enn andre konsulentmiljøer jeg kjenner til, for de aller fleste jobber her lenge, sier han."

Teknologi

Vil du bistå fremtidsrettede organisasjoner med cloud, systemutvikling eller technology due diligence?

Kommersiell Analyse

Vil du generere innsikt og skape verdi ved bruk av data?

IT-Arkitektur

Vil du lede arbeidet med design og implementering av løsninger i digitale transformasjoner?

Digital Transformasjon

Vil du jobbe med digital strategi, produktorientering eller prosjektledelse?

Business Technology

Vi trenger nå flere nye kolleger.

Vi svarer innen 48 timer.

Se våre fagområder og stillinger her:

Digital Transformasjon

Vil du jobbe med digital strategi, produktorientering eller prosjektledelse?

– Vår rolle er å skape trygghet i usikre og vanskelige situasjoner som selskapene står oppe i. Da er det godt å kunne bidra, og at kunden er rolig og fornøyd.

Arkitektur: Vi utvikler PwCs arkitekturkompetanse og sørger for vekst på fagområdet.

Vår oppgave er å standardisere metodene for effektive leveranser. Vi trenger nå arkitekter innen ERP/CRM, Integrasjon, Sky og Sikkerhet. Vi svarer innen 48 timer.

Arbeidet er også dypt teknisk, og selv som arkitekt er man med og bygger løsninger med kontinuerlige leveranser. For å vite hva man skal planlegge, må man bygge det man skal lage.
Material property, Product, Textile, Rectangle, Orange, Font, Yellow, Pink

Ledelse i en datadrevet hverdag

På et mer menneskelig plan, trekker Karianne fram både gode kolleger og et svært godt arbeidsmiljø som de største plussfaktorene.  

– Jeg ble tatt imot med åpne armer av en gjeng med varme og hyggelige kolleger. Det er en inkluderende arbeidsplass. Jeg var litt redd for at det skulle være mye spisse albuer i et såpass stort og anerkjent selskap, men opplevde det totalt motsatte. Her er det flat struktur, og hele gjengen er imøtekommende og hjelpsomme.